dimecres, 11 de febrer del 2009

Ruta ciqüista Nº2: Torelló - Tavèrnoles


Una de les rutes ciqüistes més apreciades pel sector femení del cupsi, Torelló - Tavèrnoles. Una ruta de mitja distància tot i que molt planera.

- Sortim de Torelló de la rotonda del Cupsi, a sobre del nou eix Vic-Olot. Ens dirigim en sentit sud i agafem el camí de la casa de l'hora. Agafem la carretera asfaltada i la seguim uns 10 km fins que ens creuem a la carretera que va de Manlleu a St. Martí Sescors. Travessem la carretera i agafem un camí que surt recte, el seguim fins un punt on es converteix en un caminet que després es torna a eixamplar. Continuem sempre en la mateixa direcció fins que arribem a Roda

- El més fàcil és agafar la carretera de Vic a Roda, en direcció Vic, i creuar tot el poble de Roda. Passem el pont sobre el riu i quan ja estem a punt de sortir de Roda agafem una carretereta asfaltada a l'esquerra que ens porta a la zona d'escalada de Sorralta. Seguim sempre la carretera. En un punt es pot seguir la pista principal asfaltada i arribar fins a Tavèrnoles o agafar el trencant de la Bauma que puja més suau i ens porta a l'entrada del poble.

- Creuem tota la urbanització i arribem a la carretera del parador de Sau, la creuem i ja som a Cal Janot per fer un bon esmorzar.


- Podem fer una variant per agafar més gana. A l'entrada de l'urbanització, venint de Roda, podem agafar una pista a l'esquerra que baixa una mica passa per davant d'unes cases i després s'enfila. Es seguiexen unes marques de PR (blanc i groc). Si anem seguint arribarem al castell de Savassona, de darrera el poble surt una pista que va cap a les Punxes i després baixa cap a Tavèrnoles.

- Per la tornada podem fer la mateixa ruta o sortir de Roda cap al tennis Manlleu i des de Manlleu tornar a enllaçar amb el camí de la casa de l'Hora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada