dijous, 12 de febrer del 2009

Ruta ciqüista Nº3: Torelló - St. Quirze- Llaers


Encetem amb una novetat, la primera ruta que es penja abans de fer-la. Com que el presi no té clar que pugui venir us penjo la ruta per què no us perdeu.




- Primer de tot cal arribar a St. Quirze, hi ha dues opcions clares. Seguir el camí vorater que surt de Borgonyà (direcció el cementiri), passa cap a la carretera de Saderra i finalment arriba a St. Quirze per darrera Some. Aquest tros requereix una horeta, alguns trams d'arrossegar la bici i vigilar una mica doncs hi ha alguns penjats perillosos. La segona opció és agafar el tren fins a St. Quirze i començar la ruta allà.




- De darrera l'estació de St. Quirze sortim direcció al Castell de Montsequiu, fem el parell de km de pujada i arribem al castell. Travessem la tanca i passat el castell a l'esquerra surt una pista que baixa en direcció a la Solana. Quan som a baix de tot, passat la passarel·la surt una pista que puja fort i porta fins a Coll de pal. Es segueix a la dreta per la pista principal i s'arriba sota els bufadors.




- En aques punt hi ha dues opcions, vorejar els bufadors per l'esquerra i agafar un corriol que dur directe a l'Hostal de Llaers o anar per la dreta i arribar a la pista emporlanada de Llaers a Sta. Maria de Besora. En aquest cas es segueix la pista cap a l'esquerra fins arribar a Llaers.




- Per la tornada com sempre hi ha vàries opcions, tornar pel mateix camí o si n'hi ha ganes pujar cap al Teixidó. per aquesta segona opció es passa per sota Llaers i es segueix cap a la dreta on trobem una pista que puja fort. En un parell de km arribem al Teixidó. Si travessem la casa pel mig agafem una pista que ens du a les Baumes. Anem seguint el mateix corriol i després d'una divertida baixada es torna a la pista emporlanada.




- Hi ha altres opcions que poden allargar la ruta, anar a buscar la pista del Barretó i baixar cap a Vidrà.






Dificultat de la ruta: Majors de 13 anys
Distància: aprox. 40 km
Desnivell: uns 500 m
Per anar a esmorzar: Hostal la Serra de Llaers 972 19 80 49650 41 76 14(Xevi i Dolors)






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada